2021-02-11 10:02:25• hírek • Szatmár.ro

Adományozzon a jövőben is zöldséget és gyümölcsöt a rászoruló családoknak!

A Szatmári Falugazdászok célja, hogy a segítségnyújtás és az adományozás egy természetes folyamattá váljon. Különösen ebben a rendkívüli időszakban van szükség arra, hogy egymásról gondoskodjunk.

Ennek megfelelően a Máltai Szeretetszolgálat, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a Helyi Tanács Közterület-fenntartó Intézménye és a Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesület összefogással próbál segíteni a helyi közösség rászorulóin, annak érdekében, hogy minél több hátrányos helyzetű család asztalára kerüljön egészséges étel, nemcsak az ünnepek közeledtével, hanem az év minden napján.


Szatmárnémeti piacain december óta az erre kijelölt helyeken lehet az adományokat elhelyezni: olyan zöldséget, gyümölcsöt, amelyek feleslegessé váltak a termelők számára, de a piacon megvásárolt portékákat is itt adhatják le azok, akik jótékonykodni szeretnének.

Az összegyűlt adományokat a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai naponta összegyűjtik, melynek köszönhetően a szatmáriak segítsége egyenesen a rászoruló családok asztalára jut.



„Decemberben kezdtük el ezt az akciót, azóta is napi szinten felkeressük a gyűjtőpontokat, és ha van mit, akkor elvisszük a rászoruló családoknak. Bár ahhoz képest, hogy tavaly év végén milyen lelkesen indult ez a kezdeményezés, az elmúlt hetekben voltak időszakok, hogy napokon át, egyáltalán nem volt mit elvinnünk. De bízunk benne, hogy ez csak egy átmeneti állapot volt, és a jövőben is érkezni fognak még ilyen jellegű adományok a rászorulók számára. Köszönjük azoknak, akik eddig is támogatták a kezdeményezést!” – fogalmazott Hegedüs Gergő a Máltai Szeretetszolgálat szatmári fiókjának vezetője.

A gyűjtőpontok a Nagypiacon, a Kispiacon, illetve a Szamos-piacon érhetőek el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: